0

Zemeņu kotedžas pīrāgs: vasaras garša katrā kodienā

Šī kūka jau sen ir ļoti populāra dažādās pasaules valstīs.

Gardā plātsmaizes, sulīgu, nogatavojušos zemeņu un maiga biezpiena kombinācija nevienu neatstās vienaldzīgu.

Lai to pagatavotu, jāņem 24-26 cm diametra cepšanas forma.

Zemeņu kotedžas pīrāgs

Kūka ar zemenēm un biezpienu

Sastāvdaļas:

  • Sastāvdaļas: 200 g pilngraudu miltu
  • 100 g mīksta sviesta
  • 0,5 glāze cukura
  • ¼ tējkarotes sāls
  • 1 pilna ēdamkarote auksta ūdens

Mīklas sagatavošana:

Sviestu (mīksto) sagriež, bet nekausē. Tad sviestu sajauc ar cukuru, pievieno miltus un sāli un samaisa, līdz izveidojas drupatas. Pievienojiet aukstu ūdeni (ja nepieciešams, varat pievienot vairāk nekā vienu ēdamkaroti ūdens) un izveidojiet no mīklas viendabīgu gabaliņu.

Gatavo mīklu pārnesiet uz veidni, uzmanīgi izklājot to pa dibenu un malām. Neaizmirstiet mīklu stingri iespiest. Kad mīkla ir vienmērīgi sadalīta, ievietojiet to saldētavā uz 10-15 minūtēm.

Pēc atdzesēšanas mīklu izņemiet un vairākās vietās ar dakšiņu iespraudiet. Uz pusstundu ievietojiet cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180˚C. Šajā laikā kūka iegūs skaistu zeltainu krāsu. Ja cepšanas laikā mīkla sāk pacelties, tā ar karoti jāiespiež bļodā. Pēc izcepšanas izņemiet gatavu, apbrūnojušo kūku un atdzesējiet to, neizņemot no veidnes.

Zemeņu kotedžas pīrāgs

Pildījums:

  • Siera biezpiens: 250 g biezpiena (biezpiens 0-5 % tauku).
  • ¼ glāzes pūdercukura
  • 800 g zemeņu (ja zemenes ir mazas, tās var atstāt veselas).
  • viena pilna ēdamkarote žāvētu zemeņu želejas.
  • ¼ glāzes ūdens

Tagad ir laiks pagatavot biezpiena pildījumu.

Vispirms biezpienu sajauc ar pūdercukuru līdz viendabīgai masai, lai biezpienā nebūtu gabaliņu, un uzziež to uz kūkas. Nomazgājiet zemenes un sagrieziet uz pusēm - ja zemenes ir mazas, tās var atstāt veselas. Izkārtojiet augļus uz biezpiena aplī, sākot no ārējā perimetra.

Paņemiet atsevišķu trauku un atšķaidiet tajā sauso zemeņu želeju nelielā ūdens daudzumā. Novieto uz lēnas uguns un uzkarsē gandrīz līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam atdzesē, želejai vajadzētu sabiezēt. Katru ogu pārziež ar zemeņu želeju, izmantojot silikona virtuves birstīti.

Ielieciet kūku ledusskapī uz 1-6 stundām. Pirms pasniegšanas izņemt kūku no kārbas.

Izbaudiet!

Publicēts: 20 maijs 2024
Rādīts: 93
(Balsis: 0, Vērtējumi: 0)
Atstājiet atsauksmi
Viedoklis
Pievienojiet vienu vai vairākus failus