Avokado un valriekstu ir daudz, tāpēc izsalkuši noteikti nepaliksiet. Salāti lieliski iederas uz
galda ar vistas gaļu, ceptu lasi un sviestmaizēm. Tos var pasniegt gan kā piedevu, gan kā pamatēdienu.
Būtiskās sastāvdaļas:
-
Spināti (svaigi) - 100 g;
-
sīpols (sarkanais) - 1 gab;
-
zemenes - 200 g;
-
ābolu sidra etiķis - 2 ēdamkarotes;
-
¼ avokado;
-
sasmalcinātas valrieksti - 2 ēdamkarotes.
Kā sagatavoties:
Sagrieziet zemenes šķēlītēs. Avokado sagrieziet ceturtdaļās, bet sīpolus - puskociņos.
Dziļā bļodā sajauciet zemenes, spinātus un etiķi. Salātus pārlej ar citrona sulu. Virspusē izkārtojiet avokado šķēlītes un riekstus.
Izbaudiet!